Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland
Escucha Het leven van Beethoven en la aplicación
Escucha Het leven van Beethoven en la aplicación
(171.489)
Favoritos
Despertador
Sleep timer
Favoritos
Despertador
Sleep timer
Página inicialPodcastsMúsica
Het leven van Beethoven

Het leven van Beethoven

Podcast Het leven van Beethoven
Podcast Het leven van Beethoven

Het leven van Beethoven

Klara
Guardar
Dirigent, musicoloog en groot Beethoven-kenner Jan Caeyers vertelt op zijn eigen passionele manier over Beethoven. Een diepmenselijk verhaal over grootse dromen... Ver más
Dirigent, musicoloog en groot Beethoven-kenner Jan Caeyers vertelt op zijn eigen passionele manier over Beethoven. Een diepmenselijk verhaal over grootse dromen... Ver más

Episodios disponibles

5 de 9
 • 9. De negende en de dood
  Beethoven is na een lange en vermoeiende strijd aangesteld als enige wettelijke voogd van zijn neef Karl. Dat bezorgt hem veel kopzorgen maar na een tijdje gaat het hem weer voor de wind. Vrijdag 7 mei 1824 is één van die rood-omcirkelde dagen op de kalender van de westerse cultuurgeschiedenis. Die dag gaat Beethovens negende symfonie in première. Helaas gaat het hierna alleen maar bergaf. Neef Karl doet een mislukte zelfmoordpoging en Beethoven is ziek. Het einde is in zicht.
  29/3/2020
  1:48:06
 • 8. ‘Wellingtons Sieg’
  Na nieuwe liefdesperikelen, beleeft Beethoven een groot succes met zijn gelegenheidscompositie ‘Wellingtons Sieg’. Ook een herwerkte versie van zijn opera Fidelio verovert alle Europese operahuizen. Beethoven is op het hoogtepunt van zijn roem. Alleen op familiaal vlak zit de wind niet mee. Wanneer in 1815 zijn dierbare broer Kaspar Karl overlijdt, eist hij het voogdijschap op over zijn minderjarig neefje Karl. Het is een verantwoordelijkheid die hem nog heel wat kopzorgen zal bezorgen…
  20/3/2020
  1:45:35
 • 7. Componist van het Vaderland
  Na het componeren van de Missa in C en een contract dat hem de status van 'Componist van het Vaderland' bezorgt, lijken Beethovens financiële zorgen voorgoed van de baan. Tot enkele maanden later de Franse troepen voor de poorten van de stad staan. In de zomer van 1812 gaat voor Beethoven een langgekoesterde droom in vervulling. In het kuurstadje Teplitz ontmoet hij zijn allergrootste idool : Johann Wolfgang Goethe. Maar de onbeantwoorde liefde van Josephine blijft hem parten spelen.
  13/3/2020
  1:44:02
 • 6. Het verhaal achter de Appassionata
  In de zomer van 1804 daagt Beethovens grote liefde Josephine weer op. Ze is inmiddels weduwe geworden en Beethovens liefde voor haar laait vurig op. Hij stort zijn hart uit in passionele liefdesbrieven en zijn pianosonate, de Appassionata, lijkt een perfecte weergave van de turbulenties van zijn gemoed. Helaas kan Josephine zijn liefde niet beantwoorden. Na de zoveelste nederlaag in de liefde werpt Beethoven zich weer op zijn werk, de compositie van zijn eerste en enige opera ‘Fidelio’.
  6/3/2020
  1:45:42
 • 5. 'Als een banneling moet ik leven'.
  Het gaat Beethoven voor de wind, maar er is iets wat hem zorgen baart. Hij hoort niet meer zo goed. Eerst probeert hij het verborgen te houden, maar dat lukt niet en in het dorpje Heiligenstadt stort hij in. Hij schrijft zelfs een testament. Het is een diepe existentiële crisis die grote gevolgen zal hebben voor de rest van zijn carrière. Huiscomponist mogen worden van het moderne Theater an der Wien, is een geschenk uit de hemel.
  29/2/2020
  1:45:18

Más podcasts de Música

Acerca de Het leven van Beethoven

Dirigent, musicoloog en groot Beethoven-kenner Jan Caeyers vertelt op zijn eigen passionele manier over Beethoven. Een diepmenselijk verhaal over grootse dromen, gefnuikte ambities, familiale en financiële problemen en natuurlijk ook over zijn vele nederlagen in de liefde. Want 'Beethoven war immer verliebt!'. Met acteur Koen De Sutter.
Sitio web del podcast

Escucha Het leven van Beethoven, Hoy en LOS40 y muchas más emisoras de todo el mundo con la aplicación de radio.net

Het leven van Beethoven

Het leven van Beethoven

Descarga la aplicación gratis y escucha la radio como nunca antes.

Tienda de Google PlayApp Store

Het leven van Beethoven: Podcasts del grupo